Iedere ochtend wachten de patiënten voor onze poort om naar de kliniek te gaan. Soms al om 5 uur ’s ochtends terwijl we pas om 8 uur open gaan. Het is volop malaria seizoen en iedere dag zien we heel veel zieke mensen; klein en groot. Op dit moment worden van alle mensen die we zien 25- tot 30% positief getest op malaria. 

Door de corona willen mensen liever niet meer naar het districtsziekenhuis omdat daar mensen opgenomen zijn met corona. Daardoor zien wij nog meer zieke mensen dan normaal het geval is.

In Malawi heeft de overheid onvoldoende financiële middelen om ziekenhuizen en klinieken te bouwen. Het tweede probleem is dat de overheid onvoldoende financiële middelen heeft om de bestaande ziekenhuizen en klinieken van medicijnen, apparatuur en personeel te voorzien. Daardoor zijn de medische voorzieningen uitermate beperkt waardoor grote delen van de bevolking nauwelijks toegang hebben tot medische zorg.

De kliniek van Ahava Ministries ‘Baruch HaShem’ neemt een cruciale plaats in de gemeenschap in. Van heel ver komen mensen lopen, op de fiets, met de fietstaxi of op de motor om medische zorg te ontvangen die zij elders niet kunnen krijgen. Alles wat wij voor hen doen is free of charge.

Wij blijven ons inzetten om de meest kwetsbare medemens van goede medische hulp te voorzien. 

Maar dat kunnen we niet alleen. Mocht u overwegen om financieel een bijdrage te willen geven  voor het werk in de kliniek bezoek onze website:  www.ahava-malawi.com waar u via PayPal een donatie kunt maken. WE WAARDEREN DIT TEN ZEERSTE EN ALVAST HEEL ERG BEDANKT!