Sinds begin april is het officieel dat Malawi het Corona virus ‘in het land’ heeft. Op dit moment 36 mensen die de ziekte hebben, 3 die zijn hersteld en 3 die aan de gevolgen van de ziekte zijn overleden.

Op Ahava hebben we strikte richtlijnen; handen wassen zodra je binnenkomt en daarna zo vaak als het maar mogelijk is. Bij iedere kraan staat een bakje met een stuk zeep, niet meer dan 1 patiënt met verzorger/ouder die naar de kliniek mag komen, de anderhalve meter afstand houden en vooral elkaar geen hand meer geven.

Tegenwoordig doen we de dagopening buiten en onze ouderen en gehandicapten die komen eten zitten opgesteld alsof ze een examen af moeten leggen.  Onze nieuwe verpleegkundige die iedere dag de dorpen ingaat om de mensen te onderwijzen over het Corona virus en ’s ochtends vroeg de wachtende patiënten buiten onze poort want care is beter dan cure, posters met plaatjes mbt het voorkomen van op centrale punten op Ahava en gisteren hebben alle medewerkers en hun gezinnen mondkapjes gekregen. Als ze naar de markt gaan of met de minibus gaan reizen hebben ze een stukje bescherming voor henzelf en die ander.

Zelf ben ik super blij dat ik voor onze verpleegkundigen een face shield kon scoren: vanaf vandaag zijn ook zij voorzien van een betere bescherming om hun werk in de kliniek te kunnen blijven doen. @wedoenwatwekunnendoen………..