Vandaag een ‘boodschappen dag’ voor Ahava in Blantyre en werd ik rond 10am door Abambo Patrick gebeld met het verdrietige bericht dat Snow White (de moeder van de geitjes) opeens dood in het gras lag. 

Snow White liep begin januari rond onze omheining. Doordat het al later in de dag werd hebben we haar toen maar een plekje op Ahava gegeven. De volgende dag een melding aan de chief gedaan dat er een geit op Ahava was die niet van ons is. Maar niemand kwam om Snow White op te halen. De afgelopen 6 weken heb ik vaak naar haar staan kijken. ‘Iets’ was niet in orde met haar. Vaak moesten we haar uit de regengoot halen of zat ze met haar horens vast in de omheining. Ook liep ze altijd rondjes te lopen. Afgelopen week wilde ze ook niet meer lopen en moesten we haar dragen of duwen naar een schaduwplekje of naar haar hokje. 

Het was goed dat ze gedurende de dag bevallen was omdat ze niets deed wat een moederdier behoort te doen. We zijn dankbaar dat de kleintjes 24 uur biest bij haar konden drinken want dat betekende dat ze de levensreddende antistoffen hebben gekregen. 

We missen Snow White maar zijn dankbaar dat ze heel veel liefde hier op Ahava heeft gekregen de tijd dat ze bij ons was. 

En nu……is het 5x per dag voor mij 2 geitjes flessen. Ze zijn zo klein dat ik ze Ienie en Mienie heb genoemd.