stukje land

5 januari 2022

Precies een maand geleden konden we een klein stukje land kopen wat voor Ahava ligt. Dit stukje land wilde ik al jaren aan Ahava toevoegen omdat het zo’n ideale ligging heeft. Maar niet alleen omdat het zo’n ideale ligging heeft. In de loop van de jaren ervaarde ik ook dat God een specifieke bedoeling had met dit stukje land.

Maar ondanks diverse keren met de eigenaar om de tafel geweest te zijn bleef het antwoord altijd hetzelfde ‘nee’. Ik bleef ervoor bidden want als God ‘ja’ zegt kan niemand ‘nee’ zeggen daarbij rekening houdende dat mocht God een ander plan hebben dat het dan ook goed zou zijn. En toen……….zomaar ‘opeens’ konden we het stukje land kopen.

Op dit stukje land willen we een overkapping bouwen waar de patiënten voor de kliniek kunnen wachten voordat ze voor consultatie gaan. Uit de zon en uit de regen. Daarnaast een toilet (longdrop) want dat is op dit moment ook een uitdaging.

Daarnaast willen we een gebouw(tje) bouwen waar we hulp, fysiotherapie en liefde aan gehandicapte kinderen van nul tot twaalf jaar kunnen geven en bemoediging, hulp, liefde, een luisterend oor aan de ouders/verzorgers.

Tot slot een plek voor Mister Chifundo om zijn lang gekoesterde droom in vervulling te zien gaan: onderwijs en training voor hen die dat willen ontvangen op gebied van compost maken, het introduceren en planten van bomen die een positieve bijdrage geven aan de leefomgeving van de mensen. Te denken valt aan bomen voor brandhout, bomen die de grond vruchtbaar maken, bomen voor fruit en waarschijnlijk nog veel meer.

stukje land
Het is, zoals gebruikelijk een grote wildernis. Afgelopen jaren heeft men bakstenen gemaakt en gebakken waardoor er diepe kuilen zijn ontstaan. De meeste bomen die er stonden zijn omgehakt. Een aantal van de omgehakte bomen zijn voor de dorpsoudste en liggen dus nog vervelend in de weg.

We gaan stapje voor stapje aan de slag. Tenslotte hebben we dat al vaker gedaan!