Warm Hart van Afrika!

Warm Hart van Afrika!
kaart-malawi-afrika-chikhwawaMalawi ligt in het zuidwesten van Afrika, tussen Zambia, Tanzania en Mozambique. Lilongwe is de hoofdstad van Malawi en Blantyre is de grootste stad. Op 6 juli 1964 werd Nyasaland een onafhankelijke staat en kreeg zijn nieuwe naam Malawi.

Malawi heeft circa 13,6 miljoen inwoners en is 3 keer zo groot als Nederland. Een vijfde deel van Malawi bestaat uit water: Lake Malawi. De Shire River stroomt  vanuit The Lake over een afstand van 402 kilometer naar het zuiden van Malawi, waarna ze in de Zambezi River (Mozambique) stroomt. Malawi heeft een tropisch klimaat waarbij het koeler is in de hooglanden.

De officiële taal is Engels, de nationale taal is Chichewa. Dit is de taal die de meeste mensen in Malawi spreken. Daarnaast kent Malawi nog 17 andere talen, waarvan sommige diverse dialecten kennen. Ongeveer 40% van de Malawiaanse bevolking is analfabeet, waarvan 28% onder de mannen en 51% onder de vrouwen.

Malawi wordt het ‘warme hart van Afrika’ genoemd omdat de bevolking van Malawi als zeer vriendelijk wordt ervaren. Het land is niet in oorlog en heeft een democratisch bestuur. Armoede, honger en AIDS maken dat er toch dringende aanleiding is om de mensen in dit land hulp te bieden.