Ook vandaag: de hele dag geen internet, balen maar het is niet anders.

Weer een enorme regenbui waar we niet te moeilijk over moeten doen want het is tenslotte regenseizoen.

Gert en zijn dochter Natasha die ik naar het laatste stukje van de weg kon brengen en die toen per voet, gedragen door Malawiaanse helpers, met de minibus en op de motor hun projecten van Timotheus Foundation zijn gaan bezoeken in het verre zuiden en daarnaast de situatie aldaar in kaart konden brengen. Wat een helden om deze niet gemakkelijk tocht af te leggen!!

Het centrum van deze overstroming is duidelijk om Ahava heen in een straal van zo’n 12 kilometer zou ik zo zeggen en dan vooral naar het zuiden.

En toen …

Mijn lieve vriendin Gretchen en haar kinderen die boodschappen voor mij en Paul en Esther (+ kinderen) had gedaan. Met hulp van Malawiaanse dragers kwam alles aan de overkant. Wat een verrassing, wat een bemoediging en wat een daad van liefde!

Een dag dat alle 10 dorpsoudsten naar Ahava kwamen en met huiswerk weer terug naar hun dorpen gingen om die gezinnen te vinden die het meeste hulp nodig hebben.

Een dag dat we een stapje verder zijn gekomen in onze organisatie met als doel om 300 gezinnen zo spoedig mogelijk van eten te kunnen voorzien.

En tot slot … een dag dat ik door het getroffen gebied reed. Wat een schade, wat een verdriet, wat een verschrikkelijke ramp!

Dank voor jullie gebeden, voor jullie financiële hulp. Samen kunnen we naar hen omzien die zo zwaar getroffen zijn en hen bemoedigen met wat ze nu het meeste nodig hebben. Helpt u ook mee?