Centre of hope

In januari 2022 konden we starten met een fysiotherapie programma specifiek voor gehandicapte kinderen tot een leeftijd van 12 jaar.

Hoe het begon……..

Door het hebben van de kliniek zien we regelmatig gehandicapte kinderen die voor consultatie komen omdat ze ziek zijn. Het hebben van een gehandicapt kind is voor, met name de moeders een zeer zware taak. Er ligt een enorm taboe op het hebben van een gehandicapt kind. In de meeste gevallen zijn de vrouwen verlaten door hun echtgenoten en staan ze alleen voor de zorg van dit kind en andere kinderen.

Werken om wat geld te verdienen is heel erg moeilijk voor deze vrouwen, omdat juist het gehandicapte kind 24 uur zorg vraagt. Ik ervaarde mij vaak zeer bewogen te voelen met deze vrouwen en mijn verlangen was om hen te bemoedigen in de situatie waarin zij zich bevonden.
Deze mogelijkheid kwam er met de toezegging van een bijzonder goede vriendin, welke kinderfysiotherapeute is, en bereid was om maandelijks twee dagen consultatie te houden op Ahava. Haar echtgenoot, die professioneel houtbewerker is maakt alle looprekjes, speciale stoelen en frames waarmee kinderen leren om rechtop te gaan staan, te zitten of te lopen.

Een verpleegkundige van Ahava doet de follow-ups en werkt mee op de consultatie dagen.
We zien soms prachtige resultaten van kinderen die net dat extra nodig hadden om te kunnen zitten, staan en soms zelfs lopen. We zien kindjes die we kunnen doorverwijzen naar een orthopedisch ziekenhuis voor een operatie of een aangepast hulpmiddel en we zien mogelijkheden die er voorheen niet waren.
Het meest bijzondere is dat we naast deze vrouwen kunnen staan, hen kunnen bemoedigen, adviseren, leren en naar hen luisteren.
In dit programma werken we samen met de fysiotherapeute van het District Ziekenhuis. We bemoedigen de moeders om naast Ahava, gebruik te maken van deze faciliteit.